Calisthenics

Calisthenics lessen in Bunschoten bij Loods of Fitness Bunschoten Spakenburg

Calisthenics is uitgegroeid tot een verzamelnaam voor alle oefeningen die worden uitgevoerd met het eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur. Het doel van calisthenics is een krachtig en lenig lichaam opbouwen. Bekende oefeningen zoals muscle-ups, sit-ups, lunges en push-ups behoren ook tot calisthenics.

 

Calisthenics kan overal worden gedaan en tegenwoordig zijn er veel video’s te vinden van mensen en teams die het beoefenen in speeltuinen, buiten fitness gelegenheden of echte calisthenicsparken. Vaak vallen de video’s ook onder de naam Street Workout, Ghetto Workout of Urban Fitness.

 

Het Engelse woord “calisthenics” is af te leiden uit twee Griekse woorden. “Kalos”, wat “Mooi” betekent en “Sthénos”, wat “Kracht” betekent. In het Nederlands betekent het dus letterlijk “Mooie kracht”. De invulling van deze betekenis kan verschillende kanten op.

Gratis dagpas?

Kom een dag gratis sporten bij Loods of Fitness!

 

Wie bieden iedereen de kans een dag gratis te komen trainen bij Loods of Fitness. Op deze dag mag je aan alle lessen meedoen die wij aanbieden.
Je hoeft je hiervoor niet op te geven. Wel vragen we je iets eerder aanwezig te zijn zodat we je even kunnen rondleiden.

 

Heb je toch een vraag over deze les?
Stel hem dan via onderstaand formulier en wij zullen je zo snel mogelijk antwoorden.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Foto's
Loods of Fitness. 850m² Sportloods aan de rand van Bunschoten.