Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaanse Jiu Jitsu lessen in Bunschoten bij Loods of Fitness Bunschoten Spakenburg

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is een krijgskunst die zich richt op grappling met de nadruk op grondgevechten. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk "afklopt".

 

Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse jiu Jitsu, genaamd "Jiu-do". Het idee is dat zacht wint van hard. Met andere woorden, een klein zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een sterker en grotere aanvaller. Men kan het beoefenen als zelfverdediging of tijdens speciale grappling- of Mixed Martial Arts-toernooien.

 

Sparren en continu herhalen van oefeningen spelen een belangrijke rol in trainingen. Het gaat vooral om de prestatie die geleverd wordt, met name tijdens wedstrijden en toernooien. Soms wordt de krijgskunst ook wel Gracie Jiu Jitsu (GJJ) genoemd, maar deze naam is gepatenteerd door Rorion Gracie en refereert aan de stijl die hij en zijn leraren uitdroegen. Andere leden van de Gracie-familie hebben iets vergelijkbaars zoals Charles Gracie en Renzo Gracie. Elke stijl heeft zijn eigen, unieke aspecten, maar wordt gekend als Braziliaans Jiu Jitsu.

 

Ook het graduatiesysteem is anders dan in het traditionele jiu jitsu. Hierbij wordt naar inzicht van de leraar, alle "gordels" van dezelfde kleur verslaan of door middel van wedstrijden. Daarbij zijn er minder gordels, dus is het niveau van een iemand met een witte gordel minder nauwkeurig in te schatten.

 

De BJJ-lessen bij Loods of Fitness worden verzorgd door United Fighters. United Fighters is een trainers-collectief dat opgericht is door verschillende BJJ'ers met wedstrijdervaring. Het doel van United Fighters is om de vechters in wedstrijdvorm te krijgen en ze op alle vlakken voor te bereiden op wedstrijden. Ondanks het einddoel zijn de lessen toegankelijk voor deelnemers van alle niveaus en is er een informele maar respectvolle sfeer tijdens de lessen. 

Gratis dagpas?

Kom een dag gratis sporten bij Loods of Fitness!

 

Wie bieden iedereen de kans een dag gratis te komen trainen bij Loods of Fitness. Op deze dag mag je aan alle lessen meedoen die wij aanbieden.
Je hoeft je hiervoor niet op te geven. Wel vragen we je iets eerder aanwezig te zijn zodat we je even kunnen rondleiden.

 

Heb je toch een vraag over deze les?
Stel hem dan via onderstaand formulier en wij zullen je zo snel mogelijk antwoorden.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Foto's
Loods of Fitness. 850m² Sportloods aan de rand van Bunschoten.